Schrijversbezoek voor 3 VMBO

Schrijversbezoek voor 3 VMBO

Daniëlle Bakhuis

Op dinsdag 21 mei komt schrijfster Daniëlle Bakhuis langs bij alle klassen 3 vmbo. Daniëlle Bakhuis schrijft spannende jeugd/YA-boeken. Ze heeft inmiddels 26 boeken geschreven en werkt onder andere voor Viva, CosmoGirl, Fancy en Cosmopolitan. De klassen hebben een spannend boek van haar gelezen (De laatste uren van Josephine Donkers) en gaan in gesprek met Daniëlle over het lezen van boeken in het algemeen, de boeken van Daniëlle Bakhuis zelf en over het schrijven van boeken. Wij hebben nu al zin in dit schrijversbezoek! 

Meivakantie? Zomervakantie? Weekend? Tussenuur? Perfecte momenten om een tof boek te lezen. De boeken van Daniëlle Bakhuis zijn aanraders, voor jong én oud. Ga naar de mediatheek/bibliotheek en pak een boek van Daniëlle Bakhuis mee.

René Oskam

28 en 29 mei vindt er een mooie samenwerking plaats tussen KCKV en Nederlands. René Oskam bezoekt dan alle klassen 3 vmbo. René Oskam is dichter en auteur. Hij mixt poëzie met cabaret en doet dit in ‘Supernormaal Nederlands’. Hij gaat in gesprek over poëzie. Over welke onderwerpen schrijf je een gedicht, waarom is poëzie niet saai en hoe schrijf je zelf een gedicht? Dit laatste gaan onze leerlingen ook écht doen! Aan het eind van de workshop heeft iedere leerling zélf een gedicht geschreven. Ben je nu al nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.reneoskam.nl.