Don Bosco College

Jouw toekomst start hier

Don Bosco College

Het Don Bosco College is een middelbare school voor VMBO-, HAVO- en VWO-onderwijs aan de Heideweg in Volendam. Onze school geeft dagelijks les aan zo’n 1500 leerlingen en dat doen wij met een onderwijsstaf (docenten en begeleiding) van bijna 200 mensen. Dat zijn een hele hoop mensen bij elkaar in één gebouw. Dat maakt het ook wel erg gezellig, iedereen bij elkaar. En handig want al jouw lessen vinden plaats in hetzelfde gebouw.

 

Middelbare school voor de regio Oost-Waterland

Het Don Bosco College staat in Volendam. Maar dat betekent niet dat hier alleen leerlingen uit Volendam naar school gaan. Nee, ook uit Edam, Monnickendam, Marken, Purmerend, Warder, Middelie en noem maar op. Uit de hele regio komen scholieren elke dag naar Volendam. Met de bus, die voor de deur stopt, maar ook met de fiets of scooter. De bus heeft bovendien speciale “schoollijnen” heeft die aansluiten op de start van de lessen zodat jij ’s ochtends gewoon op tijd bent.

 

Een school, heel veel opleidingen

Op het Don Bosco College kun je terecht voor VWO, HAVO en VMBO onderwijs. Dat betekent dat het niet zo hoeft te zijn dat je zonder je vriendjes van de basisschool naar jouw nieuwe school hoeft te gaan als jullie op verschillende niveaus verdergaan. Je zit dan wel niet direct in dezelfde klas, maar wel op dezelfde school. En in die nieuwe klas kun je zomaar nieuwe vrienden en vriendinnen maken.

Wat houdt dat nu in VMBO, HAVO en VWO? VMBO duurt 4 jaar en bereid je voor op de praktijk. Dat betekent dat hetgeen wat nu leert, je straks als je een baan hebt gelijk kunt gebruiken. Maar je kunt na het halen van jouw VMBO ook nog doorstromen naar de HAVO of een MBO-school. Op de HAVO en het VWO word je voorbereid om na het Don Bosco College op een HBO school of universiteit verder te studeren. Dat betekent niet dat je geen praktijkdingen doet, maar de nadruk ligt hierbij wel op het leren van de theorie. Alle opleidingen op het DBC bereiden je goed voor op jouw toekomst.