Wat wij doen

Wat wij doen

Wat wij doen? Wij bereiden je goed voor op jouw toekomst. Dat doen we door je heel veel te leren, maar ook door leuke dingen te doen. Want een schooltijd moet ook leuk en gezellig zijn. Je brengt namelijk best veel tijd door op school.
 

Een afwisselend lesprogramma

Op het Don Bosco College proberen wij jouw lesprogramma zo afwisselend mogelijk te maken. Dit betekent dat we zoveel mogelijk verschillende vakken en lessen naast elkaar zetten. Je kunt bijvoorbeeld eerst een les in een taal krijgen, daarna tekenen, vervolgens wiskunde en dan lichamelijke opvoeding (gym!). Zo word je op verschillende manieren dingen bijgebracht én het houdt jouw dag leuk.

Ben je benieuwd welke vakken wij op het Don Bosco College geven? Nou, daar gaan we!

  • Talen: Nederlands; Duits; Frans; Engels en Cambridge English
  • Wiskunde
  • Natuurvakken: Natuurkunde; Scheikunde; Biologie; Algemene Natuurwetenschappen en NLT (Natuur, Leven & Technologie)
  • Zaakvakken: Aardrijkskunde; Geschiedenis; Maatschappijleer; Economie en Management & Organisatie
  • Beroepsgericht: Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten
  • Kunst & Creativiteit: Culturele & kunstzinnige vorming; Techniek en Muziek
  • Godsdienst
  • Lichamelijke Opvoeding

Je zult ze nu vast nog niet allemaal herkennen en weten wat ze precies inhouden, maar dat komt vanzelf!
 

Excursies, feesten en projecten

Ook buiten de vaste lessen organiseren wij allerlei activiteiten. Die zijn soms samen met de hele school en soms juist speciaal voor jouw leerjaar of opleiding. De allereerste activiteit waar jij kennis maakt het Don Bosco is de introductiemiddag. Deze vindt al plaats voor de zomervakantie voordat jij naar het Don Bosco College gaat en hier maak je kennis met jouw nieuwe klasgenootjes, de leraren en de school.

Maar we vieren ook samen Kerstmis, hebben een wetenschapsweek en doen allemaal mee met de sportdag. In de tweede klas ga je een paar dagen op schoolkamp. Door het schooljaar heen worden verschillende evenementen en projecten georganiseerd. En natuurlijk mag een feestavond en de jaarlijkse Don Bosco Dag niet ontbreken.

Talentenjacht

Elk jaar organiseert het DBC de talentenavond "You've got talent". Een hele avond vol getalenteerde leerlingen die optredens verzorgen. Een superleuke avond waar je muziek- en dans optredens ziet van leerlingen uit alle leerjaren. Je zult je verbazen over het talent op het Don Bosco College. Bekijk hieronder de video van de talentenavond van 2019. Misschien doe jij volgend jaar wel mee!

Mediatheek en Open Leercentrum

In de school is een mediatheek aanwezig. Hier kun je studieboeken, naslagwerken en boeken voor Nederlands en de moderne talen vinden en lenen. Bijvoorbeeld een leesboek voor een boekbespreking voor de Engelse les. De boeken zijn te lenen met jouw eigen schoolpas.

Het Open Leercentrum (lokaal 143) is een grote ruimte op de 1e verdieping. Je raadt het al, hier staat het vol met computers. Jij kunt hier tijdens tussenuren of na de les op de computer aan het werk. Alleen als er eindexamens afgenomen worden, dan gebruiken we deze ruimte voor de examens dus in die periode wordt het gebruiken van de ruimte wat beperkt.

Speciale lokalen

Naast de ‘gewone’ lokalen vind je in het Don Bosco College ook een aantal speciale lokalen. Deze lokalen zijn speciaal uitgerust voor een bepaald vak en zien er daarom net even anders uit. Het Open Digitaal Leercentrum noemden we al even hiervoor. Maar dat is niet de enige.

In de Science Labs op de 2e verdieping worden practica (proefjes en testen) uitgevoerd voor de vakken Natuurkunde, Scheikunde, Biologie en NLT. Dit gebeurt tijdens speciale lessen maar ook na schooltijd als je bijvoorbeeld aan een speciaal project werkt. In deze Science Labs is speciale meetapparatuur beschikbaar en heb je toegang tot verschillende materialen die in de ‘gewone’ lokalen niet aanwezig zijn. Stoere boel dus.

In het technieklokaal vind je een allerlei gereedschappen en moderne apparatuur zoals een 3D-printer, terwijl je in de volledig ingerichte keuken juist les krijgt in een heel ander soort opstelling;  achter een keukenblok met allerlei moderne keukenapparatuur. Het lijkt wel de keuken van een restaurant! In het muzieklokaal vind je vanzelfsprekend veel instrumenten. En dat lokaal zit stiekem ook een beetje in een uithoek zodat ze veel lawaai kunnen maken. In de sporthal direct naast de school en op de bijbehorende sportvelden worden de lessen Lichamelijke Opvoeding gegeven en organiseren we speciale evenementen voor de hele school.

Kortom, in onze school is flink wat te leren en te ontdekken. Ga jij die uitdaging aan?