Het gebouw

Het Don Bosco College bevindt zich aan de rand van Volendam aan de Heideweg. In één overzichtelijk gebouw waar alle lessen plaatsvinden. Dit betekent geen tussentijdse overstap naar een ander gebouw of locatie en geen extra reistijden voor onze leerlingen. In de naastgelegen sporthal de Opperdam worden de lessen Lichamelijke Opvoeding gegeven en vinden de grote evenementen waar de hele school aan deelneemt plaats.

Het schoolgebouw

In het schoolgebouw is ruimte voor een gezamenlijke aula voor pauzes en samenkomsten, een studieaula waar leerlingen zelfstandig aan het werk kunnen aan huiswerk of projecten en een open leercentrum waar op computers gewerkt kan worden. De mediatheek bevat vele naslagwerken, lees- en studieboeken ter ondersteuning van de lesstof en waar de leerlingen op vertoon van de eigen schoolpas materialen kunnen lenen om ze te helpen met projecten of opdrachten.
 

De lokalen

Verdeeld over drie verdiepingen heeft het Don Bosco College een groot aantal lokalen. Naast de ‘standaard’ klaslokalen beschikt het DBC over diverse gespecialiseerde lokalen die benodigd zijn om de leerlingen met de praktijk in contact te brengen. Denk hierbij aan de techniekvleugel, het muzieklokaal, de keuken en het restaurant, maar ook aan onze Science Labs die ondersteuning bieden bij de vakken biologie, natuur- en scheikunde.

Grote sportaccomodatie

Het Don Bosco College maakt gebruik van de naastgelegen Sporthal Opperdam voor de lessen Lichamelijke Opvoeding. Deze sporthal is bekend als thuisbasis van de handbalvereniging Volendam en heeft moderne faciliteiten. De grote zaal kan worden onderverdeeld in 3 delen, zodat meerdere klassen tegelijk les krijgen. De vloer is voorzien van  de juiste belijning voor voetbal, basketbal, volleybal, handbal en badminton. Ook zijn klimrekken en klimtouwen aanwezig en kan gebruik worden gemaakt van een heuse klimwand.

Bereikbaarheid Don Bosco College

Voor onze leerlingen vanuit de regio Oost-Waterland werken wij doorlopend aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het DBC. De bushalte vlak voor de school wordt door diverse buslijnen uit verschillende richtingen gebruikt. Zo stoppen hier de lijnen 110 (Purmerend-Edam-Volendam) voor onze leerlingen uit Purmerend, 312 (Amsterdam-Volendam-Edam) voor onze leerlingen uit Broek in Waterland en de speciale schoollijn 610 voor leerlingen uit Marken en Monnickendam. Voor leerlingen uit Warder, Middelie en Oosthuizen is er de mogelijkheid om over te stappen op busstation Edam op de lijnen 312 en 110. Meer informatie over het busvervoer vind je bij EBS.

De school beschikt over een grote, grotendeels overdekte fietsenstalling waar fietsen en scooters gestald kunnen worden gedurende de openingstijden van de school.
 

Schoolkluisjes voor persoonlijke eigendommen

Het Don Bosco College biedt leerlingen de mogelijkheid een schoolkluisje te huren om daar helm, boeken, gymkleding of andere kleding in op te bergen. De kluisjes zijn voorzien van een slot met cijfercode. De huurprijs is € 12,00 per schooljaar per kluisje. Dit bedrag kan in het begin van het nieuwe schooljaar betaald worden bij de conciërgeloge. De leerling ontvangt na betaling het kluisnummer en de cijfercode voor zijn/haar kluisje. Omdat er een beperkt aantal kluisjes beschikbaar is, worden ze uitgegeven op volgorde van aanmelding en zolang ze beschikbaar zijn.

De pedagogische conciërge heeft, samen met de veiligheidscoördinator, het recht om de kluisjes te controleren indien een vermoeden bestaat van onrechtmatig gebruik. Zij zullen dit dan doen in aanwezigheid van een lid van het managementteam. Ook tussentijdse controles zijn toegestaan op basis van het convenant ‘Veilig in en om de School’.

Indien een leerling tijdens een leerjaar de school verlaat, wordt een bedrag dat voor een kluisje is betaald naar rato gerestitueerd.

Lift en liftsleutel

Het Don Bosco College beschikt over een lift. Indien een leerling (tijdelijk) zodanig geblesseerd is dat hij/zij grote moeite heeft om de trap te nemen, mag hij/zij de lift gebruiken. Hiervoor moet een liftsleutel bij de administratie worden aangevraagd tegen een borgsom van € 40,00. Deze sleutel mag niet aan een ander worden uitgeleend. Er mogen ook geen andere leerlingen mee de lift in.
 

Plattegrond

Hieronder zie je in het klein onze plattegronden. Door op de afbeelding te klikken bekijk je ze groter.