Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mijn kind aan voor de brugklas?

Via de basisschool ontvang je een formulier met aanmeldcode. Deze moet uiterlijk voor 18 maart 2022 bij het Don Bosco College binnen zijn. Sommige basisscholen verzamelen deze formulieren en leveren deze gebundeld aan bij de desbetreffende middelbare scholen. Is dit niet het geval dan is het formulier rechtstreeks aan te leveren bij het Don Bosco College, in persoon, via post of via e-mail naar info@donboscocollege.com.
 

Wat houdt de aanmeldcode in?

De unieke aanmeldcode geeft ons inzicht in het onderwijskundig rapport (OKR) van jouw zoon/dochter. Deze kunnen wij downloaden en het geeft ons toegang tot de gegevens van jouw kind via een beveiligde omgeving. Deze gegevens helpen ons het plaatsingsformulier samenstellen en het OKR geeft ons de mogelijkheid om de resultaten van jouw kind te toetsen aan het advies van de basisschool en de aanmelding bij het Don Bosco College.
 

Ik heb een plaatsingsformulier ontvangen, wat moet hiermee gebeuren?

Het plaatsingsformulier ontvang je nadat wij het aanmeldformulier hebben ontvangen en via de aanmeldcode de juiste gegevens van de nieuwe brugklasser hebben kunnen inzien. Op dit plaatsingsformulier staat de vermelding van de opleiding waar jouw kind geplaatst wordt. Dit plaatsingsformulier willen wij graag volledig ingevuld retour ontvangen via de retourenveloppe die meegeleverd wordt. Let op: bij het formulier ontvangen wij graag ook het volgende:

  • Kopie paspoort of kopie ID (voor- en achterkant)
  • Een geldige dyslexie- of dyscalculieverklaring (indien van toepassing)
  • Eventueel andere van belang zijnde documenten
     

Wanneer weet ik zeker dat mijn kind aangemeld is voor het DBC?

Als ouder/verzorger ontvang je rond half juni een bevestiging van aanmelding en toelating. Hierbij wordt ook het klasnummer van jouw kind bekendgemaakt en ontvangen jullie meer informatie over de introductiedag.
 

Ik wil graag overstappen naar het DBC vanuit een andere middelbare school, kan dat?

Ja dat kan. Neem hiervoor contact op met de afdelingsleider van de opleiding die je nu volgt. Zij zullen de overstap bespreken met jouw oude school. Let op: het toelaten op het Don Bosco College heeft voorwaarden en elke leerling die wil overstappen wordt beoordeeld voordat deze toegelaten wordt. De gegevens van de afdelingsleiders vind je hier.