Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mijn kind aan voor de brugklas?

Via de basisschool ontvangt u een formulier met aanmeldcode. Deze moet uiterlijk voor 30 maart 2024 bij het Don Bosco College binnen zijn. Sommige basisscholen verzamelen deze formulieren en leveren deze gebundeld aan bij de desbetreffende middelbare scholen. Is dit niet het geval dan is het formulier rechtstreeks aan te leveren bij het Don Bosco College, in persoon, via post of via e-mail naar info@donboscocollege.com.
 

Wat houdt de aanmeldcode in?

De unieke aanmeldcode geeft ons inzicht in het onderwijskundig rapport (OKR) van uw zoon/dochter. Deze kunnen wij downloaden en het geeft ons toegang tot de gegevens van uw kind via een beveiligde omgeving. Deze gegevens helpen ons het plaatsingsformulier samenstellen en het OKR geeft ons de mogelijkheid om de resultaten van uw kind te toetsen aan het advies van de basisschool en de aanmelding bij het Don Bosco College.
 

Ik heb geen aanmeldcode ontvangen, wat nu?

Scholen buiten de regio Waterland werken niet met een aanmeldcode. Om uw zoon of dochter bij ons aan te melden kunt u een e-mail sturen naar avdwaarden@donboscocollege.com met daarin de naam van de leerling, naam basisschool en (definitief) advies van uw zoon/dochter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 

Ik heb een plaatsingsformulier ontvangen, wat moet hiermee gebeuren?

Het plaatsingsformulier ontvangt u nadat wij het aanmeldformulier hebben ontvangen en via de aanmeldcode de juiste gegevens van de nieuwe brugklasser hebben kunnen inzien. Op dit plaatsingsformulier staat de vermelding van de opleiding waar uw kind geplaatst wordt. Dit plaatsingsformulier willen wij graag volledig ingevuld retour ontvangen via de retourenveloppe die meegeleverd wordt. Let op: bij het formulier ontvangen wij graag ook het volgende:

  • Kopie paspoort of kopie ID (voor- en achterkant)
  • Een geldige dyslexie- of dyscalculieverklaring (indien van toepassing)
  • Eventueel andere van belang zijnde documenten
     

Wanneer weet ik zeker dat mijn kind aangemeld is voor het DBC?

Als ouder/verzorger ontvangt u rond half juni een bevestiging van aanmelding en toelating. Hierbij wordt ook het klasnummer van uw kind bekendgemaakt en ontvangen jullie meer informatie over de introductiedag.
 

Ik wil graag overstappen naar het DBC vanuit een andere middelbare school, kan dat?

Ja dat kan. Neem hiervoor contact op met de afdelingsleider van de opleiding die uw kind nu volgt. Zij zullen de overstap bespreken met de oude school van uwkind. Let op: het toelaten op het Don Bosco College heeft voorwaarden en elke leerling die wil overstappen wordt beoordeeld voordat deze toegelaten wordt. De gegevens van de afdelingsleiders vindt u hier.