Huiswerk en Magister

Huiswerk en Magister

Huiswerk maken. Je leert het al een beetje op de basisschool waarbij je thuis je voorbereid op een proefwerk of misschien wel oefent op sommen of woordjes. Op de middelbare school wordt dit steeds gewoner. De leraar geeft jou opdrachten die je voor de volgende les thuis afmaakt of geeft je hoofdstukken uit een lesboek die jij moet leren voor een toets. Zo krijg je uit al jouw lessen “huiswerk”.
 

Huiswerk maak je niet alleen thuis

We noemen het huiswerk, maar dit maak je niet altijd alleen thuis. Op het Don Bosco College kun je ook in onze studieruimte jouw huiswerk maken als je bijvoorbeeld een vrij uur hebt tussen de lessen. In deze studieruimte kun je je goed concentreren op het huiswerk wat je opgegeven hebt gekregen maar je zult ook zeker thuis aan het werk moeten. Zorg samen met jouw ouders dat je thuis ook een plek hebt waar jij je goed kunt concentreren en niet snel afgeleid wordt. Dat werkt het beste voor het maken van huiswerk. Zodra jouw huiswerk gedaan is, kun je dan weer andere dingen doen.
 

Plannen is erg belangrijk

In het begin zullen we je zeker helpen met het plannen van jouw huiswerk maar het maken is wel jouw verantwoordelijkheid. Jij moet zelf zorgen dat je alles op tijd af hebt en daarvoor moet je leren plannen. Heb je bijvoorbeeld veel huiswerk voor een bepaalde dag, dan kun je hier ook iets eerder aan beginnen. Zo houd je elke dag tijd over en kom je geen tijd tekort.

Magister

Nu doe je dat plannen niet alleen. Met Magister heb jij een handige tool om zelf jouw huiswerk vooruit te plannen en kun je zien wat je voor welke les nodig hebt of in moet leveren. In Magister staat voor jou je lesrooster per dag klaar. Hierin vind je welke les je wanneer hebt, de leraar en in welk lokaal deze les plaatsvindt. Bij elke les wordt het huiswerk weergegeven. Magister kun je als app op je telefoon installeren zodat je deze altijd kunt bekijken.
 

Alle informatie bij elkaar

In Magister bekijk je ook jouw cijfers en vind je de informatie over verplaatste lessen of vervangende leraren als dit voorkomt. Je gebruikt Magister dus elke dag, want hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Goed om te weten is dat jouw ouders ook een inlog krijgen voor Magister. Zij kunnen dus meekijken bij jouw rooster, huiswerk en cijfers. Zo kunnen zij jou ook helpen met het plannen van je huiswerktaken.
 

Heb je hulp nodig bij het plannen of maken van je huiswerk?

Het is helemaal niet erg als je wat meer hulp nodig hebt bij het plannen of maken van je huiswerk. Jouw ouders kunnen je soms ook niet helpen want het is al een hele tijd geleden dat zij zelf op school zaten. Stel je vraag dan bijvoorbeeld tijdens het mentoruur aan jouw mentor of vraag aan je leerling-mentor of zij nog handige tips hebben. Maar ook kun je ervoor kiezen om in de studieruimte jouw huiswerk te maken. Er is altijd begeleiding aanwezig om je op weg te helpen.