Welkom op het Don Bosco College

Leuk dat je ons beter wilt leren kennen!

Naar de brugklas

Hi bijna-brugklasser, welkom bij het Don Bosco College. Wij weten dat groep 8 een spannende tijd is, helemaal nu want je gaat samen met jouw ouders en meester of juf nadenken over welke middelbare school straks voor jou het meest geschikt is. Daarbij is het belangrijk dat de school aansluit op wat jij kan, maar ook of de school jou helpen kan in wat je wilt worden. En… het moet ook wel een beetje leuk zijn.

Nu lijkt het Don Bosco College wel een hele grote school en als we eerlijk zijn is het dat ook wel een beetje. Zeker als je het vergelijkt met jouw basisschool. Daar is voor elke groep maar 1 klas. Of soms 2, maar nooit heel veel. Maar in de omgeving ken je vast ook andere scholen met een groep 8. Nu komen volgend jaar al die verschillende groep 8 leerlingen samen in een school. En elk jaar komt er weer zo’n zelfde groep bij van allemaal verschillende basisscholen. Dan kun je je vast wel voorstellen dat je dan een grote school nodig hebt. Iedereen krijgt al zijn lessen in hetzelfde gebouw. En dat is best gezellig.

Op het Don Bosco College kun je terecht voor VMBO, HAVO en VWO onderwijs. Elke leerrichting heeft zijn eigen leraren en vakken. Welke jij gaat kiezen hangt samen met het advies wat jouw basisschool meegeeft na de CITO toets en gesprekken met jouw ouders. Maar elke opleiding start met de brugklas. Dan ben je ineens van de oudste van de school de jongste van de school geworden. Dat is wel even anders. Gelukkig zijn er op het DBC een hele hoop leraren en begeleiders die jou helpen wennen. Komt wel goed, geloof ons.

In dit deel van onze website willen wij ons aan je voorstellen zodat je ons en de school al wat beter leert kennen. Wat kun je allemaal doen op het DBC? Wat kun je verwachten van de brugklas? En hoe gaat het dan met huiswerk enzo? Kom ik bij vrienden en vriendinnen in de klas? Alle antwoorden vind je op deze pagina’s in filmpjes of tekst verteld door leraren en leerlingen die pas geleden net als jij in groep 8 zaten. Ga jij de uitdaging aan om alles over het DBC te weten te komen?

Wist je dat?

We één van de schoonste scholen van Nederland zijn
Het DBC geen loting voor leerlingen uit Waterland-Oost vereist?
We vanaf schooljaar 2021-2022 maatwerk leveren voor topsporters?
We alle niveaus (m.u.v. gymnasium) onder één dak hebben?