Zo ziet onze school eruit

Zo ziet onze school eruit

Genoeg gelezen over het Don Bosco College en nu toch wel heel benieuwd hoe de school er van binnen uit ziet? Prima, hier vind je de plattegrond van de school en een heleboel foto’s om je een beetje een indruk te geven.
 

Binnenkomst

Bij binnenkomst in de hal valt het je gelijk op, hier gaan heel veel leerlingen naar school. In de hal is het een komen en gaan van leerlingen. Je ziet een grote wand met (slechts een deel van onze) kluisjes en ook de conciërgeloge is in de hal gevestigd. Daar moet jij je bijvoorbeeld melden als je te laat komt.

Aula en Mediatheek

Middenin de begane grond vind je de aula en de mediatheek. De aula wordt gebruikt voor de pauzes en heeft een kiosk waar je tijdens de lunchpauze een goede lunch kunt kopen. Natuurlijk kun je ook zelf je lunch van huis meenemen en die tijdens de pauze opeten. In de mediatheek vind je een hele hoop naslagwerk en lees- en studieboeken die je kunt lenen als je deze nodig hebt voor je lessen.

Lokalen

Het Don Bosco College heeft in totaal 91 lokalen. Dat zijn 83 klaslokalen en 8 gymlokalen. Dat is best veel, maar we moeten natuurlijk wel genoeg ruimte hebben voor alle leerlingen van de verschillende leerjaren. Deze lokalen zijn verdeeld over 3 verdiepingen en zijn niet allemaal hetzelfde. Zo zijn er speciale lokalen voor techniek, handenarbeid en muziek, maar ook voor de natuurvakken als natuurkunde, scheikunde en biologie (de Science Labs). Het professioneel uitgeruste kooklokaal lijkt op de keuken van een echt restaurant en vlak daarnaast zit ons restaurantlokaal. De gymlokalen vind je in de sporthal naast de school.

Studieaula

Op de eerste verdieping is een speciale studieaula waar jij ongestoord aan je huiswerk kunt werken. Bijvoorbeeld tijdens een vrij uur of als je na school nog even wilt werken voordat je naar huis gaat.

Plattegrond

Hieronder zie je in het klein onze plattegronden. Door op de afbeelding te klikken bekijk je ze groter.