Masterclasses

Kom langs op het DBC

Masterclasses

Lijkt het je leuk om binnenkort op het Don Bosco College langs te komen en eens echt te zien hoe het er hier aan toe gaat? Goed nieuws! In de maanden januari en februari organiseert het DBC zodra het kan verschillende workshops/masterclasses voor leerlingen van groep 7 en 8. Tijdens zo’n masterclass maak je kennis met het Don Bosco College en kun je ervaren hoe het is om les te krijgen op het DBC.
 

Kleine groepjes

De masterclasses organiseren we in kleine groepjes van maximaal 12 leerlingen. Zodat iedereen flink wat aandacht krijgt en wij ons ook aan de regels van het RIVM kunnen blijven houden. Wil je met de hele klas naar het DBC komen? Geen probleem, dan verdelen we de klas over de verschillende masterclasses. Zo kun je zelf kiezen wat jij leuk lijkt om te volgen en is het bijvoorbeeld mogelijk om iedereen 3 masterclasses te laten volgen in een ochtend of middag.
 

4 verschillende masterclasses

Het DBC organiseert vier verschillende masterclasses:
 

Technologie

Ontwerpen en programmeren

Op afstand de verwarming regelen, een zelfrijdende auto, adaptieve lampen of een drone met spraakbesturing.

Technologie is de toekomst, ontdek het zelf tijdens de masterclass Technologie.
 

Wetenschap

Onderzoekend leren

Kleuren en sterretjes bij vuur, elektriciteit uit fruit, brandstof uit planten of warmte uit poeder… daar zit meer achter, daar kunnen we wat mee.

Onderzoek het zelf in de masterclass Wetenschap.
 

Project- & Maakonderwijs

Creatief en ondernemend

Een website of app maken, het organiseren van een sportevenement of activiteit.

Ga de uitdaging aan in de masterclass Project- & Maakonderwijs.
 

Zorg & Horeca

Praktisch en dienstverlenend

Ervaar hoe leuk het werken in de horeca of in de zorg is: bezoek onze schoonheidssalon, thuiszorghoek, restaurant of keuken.

In de masterclass Zorg & Horeca gaan de handen uit de mouwen!
 

Masterclasses op maat

Nu wil je natuurlijk weten wanneer deze masterclasses te volgen zijn. Nou, dat gaan we helemaal op maat voor jou regelen. Wanneer jij je aanmeldt voor de masterclasses dan kijken we met hoeveel leerlingen jullie willen komen. Kunnen we met de klas gelijk een aantal groepjes maken? Dan plannen we gelijk een ochtend of middag in. Wil je alleen of met een vriend of vriendin komen? Dat kan ook, maar dan kijken we of we jullie samen kunnen voegen met leerlingen van een andere school.
 

Aanmelden voor de masterclasses

Je kunt je nu aanmelden voor de masterclasses in december, januari of februari. Vul daarvoor het formulier via deze link in of scan de QR-code. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook, bel dan voor meer informatie naar 0299-399299. Dan zien wij je graag tijdens onze masterclasses.

Veelgestelde vragen Masterclasses
 

Wanneer en hoe laat zijn de masterclasses?

Nadat je je hebt aangemeld, nemen we contact met je op. Wanneer je met de hele klas langs wilt komen, kunnen we meerdere workshops parallel geven en zijn er mogelijkheden om te rouleren. Een deel van de klas volgt dan een workshop bij Technologie, een ander deel bij Wetenschap, terwijl de rest de handen uit de mouwen steekt bij Zorg&Horeca. Iedere leerling kan op deze manier 3 verschillende workshops volgen. Dit zou mooi tussen 9:00 en 12:00 uur of tussen 13:00 en 16:00 uur kunnen. Wanneer je het liever anders wilt, gaan we over op maatwerk. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere keren langs te komen, bijvoorbeeld drie keer achter elkaar een uur op dinsdagmiddag. Kortom, wanneer en hoe laat de masterclasses zijn gaat in overleg met jou en/of je leerkracht.
 

Wat kost een masterclass?

De masterclasses worden kosteloos aangeboden door het Don Bosco College. We zullen wel vragen of de leerlingen enkele spullen mee willen nemen, denk aan een pen, een mondkapje en een liniaal.
 

Mogen ouders ook mee?

Deze masterclasses zijn enkel bedoeld voor leerlingen van groep 7 en/of groep 8. Ouders zijn welkom tijdens ons Open Huis (op donderdag 4 februari en zaterdag 6 februari) en de informatieavonden.
 

Ik wil niet met de hele klas langs komen, mag dat ook?

Ja, je kunt ook in kleine groepen deelnemen aan een masterclass. Wanneer je toestemming hebt om tijdens schooltijd een bezoek aan een van onze masterclasses te brengen, voegen we leerlingen van verschillende scholen samen. 
 

Hoe vaak mag ik een masterclass volgen?

Als je toestemming van je school hebt gekregen, mag je zo vaak komen als je wilt. Wanneer er beperkte mogelijkheden zijn, geven we voorrang aan diegenen die voor het eerst komen.
 

Waar moet ik zijn en hoe kom ik daar?

Het Don Bosco College bevindt zich in Volendam, op het adres Heideweg 2. Je kunt per fiets, met de auto of met het OV komen. Er zijn voldoende fietsenrekken en parkeermogelijkheden. Bij aankomst kun je je melden bij de receptie.
 

Wat maakt een masterclass nou zo bijzonder?

Tijdens het Open Huis zie je wat er zoal aan kunst, cultuur, sport en wetenschap gebeurt en proef je de sfeer in de school. De meerwaarde van een masterclass is dat je echt les krijgt, je zit echt zelf in de klas en gaat aan de slag met een bepaalde opdracht of proef. Na elke bel wisselt de les en krijg je een andere docent, even wennen is dat.
 

Wist je dat?

We één van de schoonste scholen van Nederland zijn
Het DBC geen loting voor leerlingen uit Waterland-Oost vereist?
Afgelopen schooljaar 100% van de eindexamen kandidaten op HAVO/VWO en 100% van de VMBO-kandidaten geslaagd zijn?
Wij van december tot februari Masterclasses organiseren voor leerlingen uit groep 7 en 8