Masterclasses

Leer het DBC kennen

Masterclasses

Lijkt het je leuk om eens echt te zien hoe het er op het Don Bosco College aan toe gaat? Elk jaar organiseren wij Masterclasses voor leerlingen uit groep 8 (en groep 7). Tijdens zo’n masterclass maak je kennis met het Don Bosco College en kun je ervaren hoe het is om les te krijgen op het DBC. In de maand november werden verschillende scholen uit de regio klassikaal uitgenodigd voor een ochtend of middag vol met leuke masterclasses op het DBC. In januari organiseerden wij individuele masterclasses voor leerlingen uit groep 8. Volgend schooljaar doen we het weer!

 

Kleine groepjes

De masterclasses organiseren we in kleine groepjes van maximaal 15 leerlingen. Zodat iedereen flink wat aandacht krijgt. Wil je met samen met een vriendje of vriendinnetje meedoen? Geen probleem, dan proberen wij jullie zoveel mogelijk samen in een groep te plaatsen.

Welke masterclasses kun je verwachten?

Wij stellen een leuk pakket aan Masterclasses voor je samen. Zo krijg je van een aantal verschillende onderwerpen wat mee. 

Denk hierbij aan de volgende vakken:

Biologie

Zorg & Welzijn (VMBO)

Wetenschap (HAVO/VWO)

Economie

Technologie

 

Elk vak heeft een leuk programma voor je samengesteld zodat jij een goed beeld krijgt van wat het inhoudt en hoe een les op het DBC in de praktijk eruit ziet.

 

Wist je dat?

We één van de schoonste scholen van Nederland zijn
Het DBC geen loting voor leerlingen uit Waterland-Oost vereist?
We vanaf schooljaar 2021-2022 maatwerk leveren voor topsporters?
We alle niveaus (m.u.v. gymnasium) onder één dak hebben?