Wat wij doen

Volop aandacht en kansen

Wat wij doen

Voorbereiden, begeleiden en adviseren. Kort en bondig zijn dit de drie voornaamste taken van het Don Bosco College. Voorbereiden op de toekomst, begeleiden richting het gestelde doel en adviseren hoe dit het beste te bereiken. Ons team werkt intensief samen om voor elke leerling het mogelijk te maken om zijn of haar doelen te bereiken.

Goed voorbereid op de toekomst

Op het Don Bosco College worden leerlingen voorbereid op hun toekomstige loopbaan. Van brugklas tot eindexamen ontvangen zij uitstekende begeleiding in het bereiken van hun doelen. Iedere leerling wordt persoonlijk geholpen het beste uit zichzelf te halen. De brede basis van het DBC geeft ze vele mogelijkheden zichzelf te ontplooien richting de toekomst.
 

Altijd de opleiding die bij ze past

Het Don Bosco College biedt topkwaliteit onderwijs op elk niveau. Welke richting een leerling ook op wil. Praktijkgericht of juist theoretisch? De keuzemogelijkheden zijn talrijk. Op het DBC maken leerlingen kennis met een uitgebreid pakket aan vakken. Zo raken zij breed georiënteerd en ontdekken dingen waar ze mogelijk eerder niet aan dachten.

Veilig en vertrouwd

Al het onderwijs op één overzichtelijke locatie in Volendam, makkelijk bereikbaar met de fiets, lopend of het OV. Samen met vrienden (oud én nieuw) op een school waar zij zich thuis voelen. Aan deze veilige, vertrouwde, schone en moderne omgeving wordt dagelijks gewerkt. Voor en met de leerlingen. Want teamwork is belangrijk op het Don Bosco College.

Uitdagend en gezellig

Wij geloven dat school ook leuk moet zijn. Tijdens de schoolperiode gaan onze leerlingen meerdere malen op pad buiten de school. Leuke excursies, interessante stages en uiteraard een schoolkamp. Maar ook een buitenlandse reis, culturele uitstapjes en een schoolfeest mag natuurlijk ook niet ontbreken. Alles draagt bij aan de opleiding. We zeggen niet voor niets; jouw groei is ons doel.