Topsport op het DBC

Topsport & onderwijs hand in hand

Topsport op het DBC

Het Don Bosco College is een topsportvriendelijke school. Ben jij topsporter en wil jij jouw opleiding combineren met jouw topsportambities? Wij bieden jou de mogelijkheid om naast jouw opleiding op het VMBO, HAVO of VWO voldoende tijd te kunnen investeren in jouw sport. Van voetbal bij FC Volendam tot turnen op hoog niveau; de topsportleerlingen op het DBC werken dagelijks keihard om een diploma te halen en hun droom op gebied van sport na te jagen. Het DBC ondersteunt door middel van aangepaste lesprogramma's, coaching van sportcoaches en speciale studiebegeleiding. 

Topsport op het DBC

Maak kennis met Jaïque en Riva; twee van onze topsportleerlingen.

Breed scala aan topsporten

De topsportleerlingen op het Don Bosco College beoefenen een flink aantal uiteenlopende sporten. Elk van hen opereert op hoog niveau bij een topclub in de regio:

  • Judo
  • Handbal
  • Turnen
  • IJshockey
  • Vrouwenvoetbal (AZ)
  • Voetbal (FC Volendam)
  • Rugby

De topsportleerlingen op het DBC komen vanuit heel Noord-Holland naar Volendam. Van Den Helder tot Heemskerk; van Purmerend tot Alkmaar en zelfs uit Hilversum en Almere.

Topsport

Maatwerk in onderwijs

In het speciaal op maat gemaakte topsportrooster is ruimte voor trainingen in de ochtend. Met de sportcoaches wordt de voortgang op de studie in de gaten gehouden en wordt waar nodig begeleiding en bijles gegeven. De leerlingen kunnen bovendien in de studie-aula zelfstandig studeren in de vrije (tussen)uren. Waar nodig worden toetsen naar een ander moment verplaatst binnen het rooster van de individuele leerling.

 

 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor topsportondersteuning op het Don Bosco College?

Vul dan het contactformulier voor onze afdeling topsport in. Een van onze topsport coördinatoren beantwoordt jouw vragen graag.

 

Neem contact op

Topsport

DBC Topsport Nieuws

DBC Schoolgymtenue

maandag, 11 september 2023

Vanwege hygiënische -  en veiligheidsredenen wordt er vanaf dit schooljaar tijdens de gymlessen een schoolgymtenue gedragen in klas 1 en..

Olympic Moves 2023

vrijdag, 16 juni 2023

Na wat jaartjes van afwezigheid, i.v.m. Covid, is er dit jaar weer op volle kracht gestreden tijdens Olympic Moves, de..

Wist je dat?

We één van de schoonste scholen van Nederland zijn
Het DBC geen loting voor leerlingen uit Waterland-Oost vereist?
We vanaf schooljaar 2021-2022 maatwerk leveren voor topsporters?
We alle niveaus (m.u.v. gymnasium) onder één dak hebben?