Veelgestelde vragen

over onze digitale Open Dag

FAQ

Video Portaal
Hoe speel ik een video af?

In ons video-portaal kun je video’s selecteren die je leuk lijken. Het werkt heel simpel; selecteer de video die jou leuk lijkt en klik op de afbeelding. Jouw video verschijnt dan als een pop-up groter in beeld. Start de video niet, klik dan op de play-button. Verder kijken naar andere video’s? In het menu bij ‘Maak kennis met’ kun je video’s vinden over allerlei verschillende onderwerpen/vakken, onderverdeeld in de niveau's VMBO, HAVO en VWO. Veel kijkplezier!

Hoe kan ik een video groter afspelen?

Wanneer je een video aanklikt wordt een pop-up getoond waarin de video groter wordt getoond. Wil je deze op je volledige scherm afspelen? Rechts onderaan vind je een icoontje met vier pijltjes. Hiermee zet je de video om naar fullscreen. Hetzelfde icoontje gebruik je dan om de video weer kleiner te maken.

Hoe sluit ik een video af?

In de pop-up die verschijnt als je een video afspeelt zit rechts bovenaan een kruisje. Klik je hierop dan sluit je die pop-up (en dus de video) af.

Hoe kan ik het geluid aanzetten?

Wanneer je video geen geluid heeft, staat deze waarschijnlijk uit. Je zet je geluid aan door op de geluidsbalkjes te klikken rechtsonder in beeld. Hier kun je deze ook harder en zachter zetten. Nog steeds geen geluid? Staat het geluid van je computer of telefoon wel aan?

De video komt niet als pop-up naar voren, hoe kan dit?

Wanneer je op een video in ons video-portaal klikt, verschijnt er een pop-up met jouw video. Gebeurt dit niet, dan kan het zijn dat jouw browser pop-ups blokkeert. Dit kun je oplossen door in jouw browser de pop-ups van donboscocollege.com toe te staan. Ververs daarna je scherm en de pop-up moet verschijnen.

Ik heb vragen naar aanleiding van de video’s

Heb je een vraag naar aanleiding van de beschikbare video’s? Deze kun je stellen aan onze afdelingsleiders via dit formulier. Vul je vraag en verdere gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hoe bekijk ik een video in de virtuele plattegrond?

Via onze virtuele plattegrond kun jij verschillende video’s bekijken door op de icoontje op de plattegrond te klikken. Er verschijnt een groter icoon van de video die je kunt aanklikken. Jouw video start dan gelijk. Binnen de plattegrond kun je rondlopen op de verschillende verdiepingen binnen de school. Zo kun je een digitale rondleiding door de school maken. Veel plezier!

Wist je dat?

We één van de schoonste scholen van Nederland zijn
Het DBC geen loting voor leerlingen uit Waterland-Oost vereist?
We vanaf schooljaar 2021-2022 maatwerk leveren voor topsporters?
We alle niveaus (m.u.v. gymnasium) onder één dak hebben?