Speciale programma's voor HAVO

HAVO-leerlingen hebben op het Don Bosco College de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal extra programma’s die een mooie aanvulling op hun diploma vormen.
 

Vecon Business School

Vanaf schooljaar 2011-2012 zijn de HAVO/VWO afdeling van het Don Bosco College een Vecon Business School. Dit keurmerk van de Vereniging van leraren in de economisch- maatschappelijke vakken garandeert dat er bij de economische vakken extra aandacht wordt besteed aan talenten van leerlingen op het gebied van ondernemen en ondernemerschap.

Alle leerlingen maken in de onderbouw kennis met belangrijke economische aspecten. Leerlingen in de bovenbouw kunnen solliciteren voor de Businessklas. Dit is een aparte groep leerlingen die allemaal het vak Bedrijfseconomie volgen en daarnaast 2 of 3 extra modules volgen op het gebied van Ondernemen, Boekhouden, Marketing en Juridische Vaardigheden, waarbij Marketing en Juridische Vaardigheden aan elkaar gekoppeld zijn. Deze modules stomen leerlingen klaar voor het diploma Basiskennis Boekhouden, het diploma NIMA Basiskennis Marketing en het diploma Juridische Vaardigheden nivo 4. Deze diploma’s geven recht op een VBS-certificaat. Ze geven blijk van extra inzet en kennis tijdens de opleiding in het voortgezet onderwijs en kunnen voorrang of vrijstellingen opleveren bij de vervolgopleidingen.
 

Jet-Net school

Het Don Bosco College is een Jet-Net school. Wij hebben een samenwerkingsverband met het internationaal befaamde bedrijf, Boon Edam. Boon Edam is wereldmarktleider op het gebied van draaideuren. Het doel van Jet-Net is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bèta-technische vervolgopleiding. De samenwerking wordt geleidelijk uitgebreid.

Afgelopen schooljaar hebben de volgende activiteiten plaats gevonden:

  • Leerlingen uit 5 vwo met een B-profiel zijn naar de Techno-Event / Career Day geweest. Op deze dag worden workshops voor leerlingen verzorgd door vele grote internationale bedrijven waaronder Philips, Shell, Unilever, en ook Boon Edam.
  • Meisjes uit de twee havo/atheneum klassen hebben op Girls-Day een bezoek gebracht aan Boon Edam, waar ze een rondleiding door het bedrijf hebben gekregen.
  • Technisch ontwerpen is een onderdeel van het vak Natuur, Leven & Technologie. De leerlingen uit 5 vwo hebben in het kader van hun schoolexamen een technisch ontwerp gemaakt in samenwerking met Boon-Edam.