Tegemoetkoming scholieren

Tegemoetkoming scholieren

Word je dit schooljaar 18? Dan is het belangrijk om twee tot drie maanden voor je verjaardag de tegemoetkoming scholieren 18+ aan te vragen. Dan ontvang je een vergoeding voor het lesgeld. Tegemoetkoming scholieren bestaat uit 2 onderdelen: de basistoelage en de aanvullende toelage. De toelage gaat in vanaf het kwartaal na de 18e verjaardag en is het gehele schooljaar aan te vragen. Het is echter niet mogelijk om de tegemoetkoming aan te vragen voor een schooljaar dat al voorbij is. Vraag hem dus op tijd aan! Lees hier alles over de tegemoetkoming scholieren: 

https://duo.nl/particulier/tegemoetkoming-scholieren/

 

Studiefinanciering

Naast het inschrijven voor een vervolgstudie is het ook belangrijk om de studiefinanciering op tijd te regelen. Dit loopt via www.duo.nl. Het is raadzaam om een goede begroting te maken en te overleggen hoeveel 'leefgeld' er nodig is. Aan de hand hiervan kunnen jullie gaan kijken wat er mogelijk is. De studiefinanciering bestaat uit een basisbeurs en eventueel een aanvullende beurs. De aanvullende beurs is afhankelijk van het inkomen van de ouders. Daarnaast is er nog een mogelijkheid voor een rentedragende lening en een collegegeldkrediet. Beide zijn een lening en moeten dus terug betaald worden.

De basisbeurs en eventuele aanvullende beurs is een gift, mits de opleiding/studie binnen 10 jaar succesvol wordt afgerond. Dit geldt ook voor het studentenreisproduct (OV-kaart). Wanneer de studie/opleiding niet succesvol wordt afgerond binnen 10 jaar, dan moet alles terug betaald worden, met rente!