Leerlingen van het Don Bosco College beleven fantastische ervaring tijdens Olympic Moves 2023

Olympic Moves 2023

Na wat jaartjes van afwezigheid, i.v.m. Covid, is er dit jaar weer op volle kracht gestreden tijdens Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het Don Bosco College bleef na de regionale finales over met het meisjes handbalteam van klas 1-2 en het streetdanceteam klas 1-2-3. Vrijdagochtend 9 juni 2023 werd er vroeg verzameld bij school voor vertrek richting Papendal, het strijdtoneel van The School Final Olympic Moves. Na de opening verspreiden de duizenden deelnemende leerlingen uit geheel Nederland zich over de verschillende locaties op en rondom Papendal. Het streetdanceteam o.l.v. Jan Braan bestaande uit Amy Tol, Faya Schilder, Kyara Smit, Anniek Kwakman, Sharon Tol en Ana Jonk maakte grote indruk met een choreografie bedacht door trainster Lizzie Plat van Dansschool Leeflang/Koning. In de warme dansstudio in Velp dansten de meiden de pannen van het dak, helaas haalden ze in het grote en sterke deelnemersveld net geen eremetaal.

 

Het handbalteam bestaande uit Jill Koning, Lisa Tuijp, Mila Schilder, Demi Veerman, Yara Karregat, Kim de Boer, Sara Molenaar, Sophie Eijlers en Tess Tuip gingen onder leiding van supercoaches Rosa Buijs en Yalou de Boer richting Arnhem. Het team was later alsnog toegelaten tot de finaleronde en die kans lieten de meiden niet liggen, na een nipte overwinning tegen ISW Hoogland, volgde klinkende overwinningen tegen het Almende College en het Montesori College Twente. In de finale stond vervolgens het Carmel College uit Emmen te wachten, na een boeiende strijd waar het beide kanten op kon gaan dolf het Don Bosco College helaas het onderspit, met uiteindelijke toch een prachtige 2e plaats als eindresultaat.

 

Olympic Moves was dit jaar dus weer een prachtige ervaring waarbij de leerlingen met strijd, passie maar bovenal plezier in het sporten de strijd zijn aangegaan met de rest van Nederland en daarbij ook hun reikveld weer hebben verbreedt. Een ervaring en herinnering voor het leven.

Op naar de volgende editie!