Zelftesten en beleid bij coronabesmetting

Zelftesten en beleid bij coronabesmetting

Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar 2021-2022 wordt er vanuit de overheid aanbevolen om twee keer per week preventieve zelftesten in te gaan zetten op middelbare scholen, dit geldt alleen voor niet-immune leerlingen en medewerkers. Uiteraard is het niet verplicht om een zelftest af te nemen, dus geheel vrijwillig. Het afnemen van een zelftest kan wel helpen in vroege detectie van corona bij leerlingen en medewerkers.

Niet-immune leerlingen krijgen deze testen vanuit de school en kunnen deze testen thuis doen. Deze of volgende week zal de mentor een aantal zelftests uitdelen in de klas. Een leerling zal niet gedwongen worden deze tests mee te nemen. Als een leerling na de eerste weken meer tests nodig heeft, kunnen deze opgehaald worden in de mediatheek.

Het periodiek preventief testbeleid, vervangt niet de GGD test in de volgende situaties:

  • testen en thuisblijven bij corona-gerelateerde klachten;
  • testen na bezoek aan (zeer) hoog-risico land;
  • testen na contact met een positief getest persoon wanneer je niet immuun bent óf wanneer je huisgenoot bent van een positief getest persoon (ongeacht je immunisatiestatus);
  • testen na een melding van de CoronaMelder-app

Daarnaast is het testbeleid voor niet-nauwe (categorie 3) contacten, die korter dan 15 minuten binnen de 1,5 meter of langer dan 15 minuten buiten de 1,5 meter in dezelfde ruimte zijn geweest, vervallen.

Beslisboom thuisblijfbeleid kinderen 12 jaar plus

Start schooljaar primair en voortgezet onderwijs infofolder

Stroomschema immuniteit