Uitslag eindexamenkandidaten Don Bosco College: de kers op de taart

Uitslag eindexamenkandidaten Don Bosco College: de kers op de taart

Donderdag 14 mei zaten alle eindexamenleerlingen van het Don Bosco College volgens traditie te wachten op het verlossende geslaagd/gezakt telefoontje. Om stipt 10 uur gingen de mentoren hun leerlingen bellen over het wel of niet geslaagd zijn. ‘Maar verder is er dit jaar vanwege de coronacrisis natuurlijk niets hetzelfde als anders. De leerlingen hebben geen eindexamen gedaan, geen examenfeest gehad en hebben de schoolexamens onder bijzondere omstandigheden gemaakt in een verder vrijwel lege school. Alle reden om de geslaagde leerlingen extra in het zonnetje te zetten’ aldus examensecretaris Els Bond. Het idee kwam van Trudy Smit, docent Duits op het DBC. Zij heeft alle bakkers in de gemeente Edam-Volendam benaderd en gevraagd om taarten te bakken voor alle geslaagde leerlingen.

Nadat ’s ochtends alle leerlingen gebeld waren over het slagen of zakken, gingen de mentoren ’s middags samen met docenten op pad om de taarten te bezorgen bij hun eindexamenleerlingen. De leerlingen was verteld dat ze thuis moesten blijven omdat hun mentor langs zou komen om de cijferlijst te laten aftekenen maar in werkelijkheid werden ze verrast door hun mentor en docenten. Dit leverde feestelijke momenten op in deze bijzondere tijd. Ook was er gedacht aan de gezakte leerlingen. Voor hen was er troostcake geregeld.

Het Don Bosco College wil alle betrokken bakkers bedanken: Bakkerij Van Pooij, Bakkerij Koning, Bakkerij 2 in 1, Bakkerij Zwarthoed, Bakkerij Kees Gutter, Bakkerij Kaandorp en Banketbakkerij Mastenbroek voor hun bijdrage aan deze feestelijke dag.