Kamp naar Gasselternijveen

Kamp naar Gasselternijveen

De 2e klassen zijn dit jaar weer op kamp geweest naar Gasselternijveen. Dit is al jaren voor de tweedejaars een heel leuk en actief kamp. De kinderen genieten van de gezamenlijke activiteiten en dit jaar ook van het mooie weer. Het prachtige weer en de samenwerking tussen de leerlingen heeft ervoor gezorgd dat het weer een fantastisch kamp is geworden. Gelukkig hebben we de foto's en filmpjes nog die te zien zijn via onze socials. Na afloop van het kamp hebben wij de leerlingen om hun reactie gevraagd hoe zij dit kamp hebben ervaren. Lees hier onder wat de leerlingen zelf van het kamp vonden.

Eerst begonnen we de busreis toen we aangekomen waren gingen we eerst het huisje verkennen. Ik zat in het huisje met Ilyes, Jaimy en Dean en ik zat met Jaimy in de kamer. Daarna gingen we rondje lopen op het park. En daarna gingen we naar de winkel in het dorpje. We gingen de eerste dag pasta en de tweede dag hamburgers eten. Toen we van van de winkel kwamen gingen we beginnen met koken, het eten was heel lekker. Daarna gingen we kanoën dat was wel leuk maar heel koud. Na het kanoën gingen we nog ff buiten en daarna in het huisje zitten. Die dag daarna gingen we heel veel doen, we kregen een fiets op het park en gingen toen eerst paardrijden daarna zwemmen. Daar kregen we patat als middag eten, daarna gingen we naar het grootste hunebed van Nederland. Toen gingen we weer terug naar het park en moesten weer naar het winkeltje en gingen hamburgers eten daarna gingen we een beetje chillen. In de avond moesten we een boswandeling dat was erg leuk en een beetje eng. De andere dag gingen we nog kanoën vlotvaren en survival run baan en het huisje opgeruimd.
Keano B2G
 

We begonnen met een lange busrit richting Drenthe de busrit duurde erg lang in de bus was het best wel gezellig. Na 3 uur lang in de bus waren we aangekomen bij een mooi park, op het park kregen we de sleutel van ons huisje ik zat met Levi Jasper, Julius en Ignat in het huisje. In het huisje konden we even onze spullen indelen, daarna om 4 uur gingen we naar de winkel boodschappen doen. De eerste dag aten we tortilla en na het eten hadden we nog ijs als toetje. Na het eten gingen we nog met andere mensen voetballen, daarna om 8 uur gingen we 2 uur lang kanoën. Ik zat met Dean en Jaimy in een kano we zaten op het begin helemaal achteraan een toen op het laatst waren we als eerst aangekomen. Tijdens het kanoën werden we ook nat en we hadden andere mensen ook nat gemaakt met onze peddels na het kanoën gingen we in de nacht naar buiten met 50 mensen en toen gingen de docenten achter ons aan. De 2e dag moesten we lang fietsen en gingen we paardrijden en daarna nog langer fietsen om te zwemmen en daarna nog naar de hunebedden.
Loran B2G
 

De eerste dag kwamen we aan, toen moesten we wachten op de sleutel. Toen we de sleutel kregen hebben we het huisje versierd. Toen moesten we naar de supermarkt lopen voor het avondeten. We gingen als avondeten spaghetti eten. Toen daarna ben ik nog naar mijn vriendinnen gegaan. In de avond gingen we kanoën. Daarna ben ik nog een keer naar me vriendinnen gegaan.

De tweede dag hebben we gefietst naar de manege toen gingen we op de fiets naar het zwembad in Borger, daar kregen we ook wat te eten namelijk patat. Na het zwemmen fietste we naar de hunebedden toe toen hebben we even gekeken en een foto gemaakt. Nadat we bij de hunebedden zijn geweest zijn we weer terug naar het park gefietst. Toen moesten we gelijk door naar de supermarkt, die dag hebben wij soep gegeten. Na de soep mocht ik langs vriendinnen komen, die hadden vanille ijs, dat was erg lekker. Deze avond moesten we naar het bos, en dat was heel erg eng ik dacht het valt wel mee maar ik had het fout. Uiteindelijk viel alles wel mee.

De derde dag hebben we van alles gedaan, en dat allemaal in een ochtend. We hebben gekanood, op een vlot gezeten, over een ladder boven het water en over een parcours maar die heb ik niet gedaan. Toen kwamen de anderen en toen gingen we weer weg.
Hailey B2G
 

De eerste dag kwamen we aan en toen moesten we nog even wachten op de sleutel. Toen we de sleutel kregen hebben we het huisje versierd en onze spullen een beetje opgeruimd. Toen gingen we avondeten halen bij de supermarkt in de buurt van het park. Toen we ons eten hadden gemaakt gingen Hailey en ik naar onze vriendinnen toe en dat was heel gezellig. Toen het een uur of 8 's avonds weer naar buiten gingen moesten we kanoën. Het was heel koud in de kano maar we hebben het wel gezellig gehad. We waren klaar met kanoën en we gingen gelijk lekker onder de douche. We hebben nog een lekker kopje thee gehad.

De tweede dag hebben we gefietst naar de manege en toen gingen we op de fiets naar het zwembad in Borger. Na het zwemmen zijn we nog naar de hunebedden geweest. Toen we daar geweest waren begon de tocht terug naar het park op de fiets. Toen we terug waren op het park hebben we gelijk onze fietsen teruggebracht en zijn we weer naar de supermarkt gegaan voor het avondeten. Toen we klaar waren met eten gingen we naar onze vriendinnen toegegaan en hebben we een lekker vanille ijsje gegeten. Toen we daarmee klaar waren gingen we ons omkleden voor de spooktocht door het bos heen, het bos was dicht bij de supermarkt. Ik vond de spooktocht persoonlijk niet zo heel eng maar ik was erger gewend.

De derde dag gingen we inpakken en opruimen en lekker naar huis toe. Het was heerlijk om weer thuis te zijn.
Lisa B2G
 

Wij moesten om kwart over negen bij het marinapark zijn en om kwart voor 10 vertrok de bus. Wij kwamen rond een uur aan. Toen we aankwamen moesten we de sleutel ophalen en de spullen uitpakken in ons huis. Ik zat samen met Marijn, Maik en Ayden in een huisje. De eerste middag bleven we in het park tot 17:00, toen gingen we eten halen voor de avond. Wij hadden toen kipburgers met gebakken aardappelen gekocht. Om kwart over 6 hebben we gegeten en daarna gingen we kanoën. Dat duurde tot 10 uur en daarna hebben we nog bij iemand in het huisje gezeten met een paar vrienden.

We werden om kwart over 7 wakker gemaakt voor ontbijt en om 9 uur gingen we fietsen. We reden eerst naar de manege en dat was 45 minuten fietsen. Na de manege gingen we naar het zwembad, dat vond ik erg leuk. Na het zwembad gingen we naar de hunnebedden en dat was denk ik 1,5 uur rijden. Dat lange fietsen vond ik minder leuk en de hunnebedden ook. Na de hunnebedden gingen we weer terug naar het park en daarna gingen we meteen weer boodschappen halen voor het avond eten. Wij hebben de 2e avond kippenpootjes gegeten. Dat was ook lekker. In de avond hebben we een tocht gedaan door het bos. Daar lieten alle docenten je schrikken.

De laatste dag werden we om half 8 wakker gemaakt en toen moest je alles opruimen. Als je klaar was met opruimen moest je nog 3 spellen doen en daarna gingen we met de bus weer terug naar huis. Wij kwamen om ongeveer half 4 weer thuis.
Tim B2G
 

We kwam in de middag aan en we gingen ons huisje inrichten. Toen gingen we in de avond kanoën het was super leuk. We gingen ook boodschappen doen. De tweede dag gingen we een spooktocht doen en het was best wel eng. De derde dag gingen we op een vlot en parcours doen. We hebben de 1e dag penne pasta gegeten en de tweede dag hamburgers. Ik zat in het huisje met Jaimy, Dean en Keano. Ik vond de spook tocht erg leuk, maar het kanoën wat minder, want het was erg koud. Later zal ik het koken nog herinneren, want we hebben erg ons best gedaan. Ja, want we waren aan het voetballen en toen viel de bal in het water. Toen ging Jasper in het water en hij heeft toen de bal gepakt.
Ilyes B2G
 

We hebben de eerste dag de sleutel opgehaald van het huisje en hebben we de spullen erin gelegd en daarna zijn we naar de supermarkt geweest om eten te halen voor het avond eten. In de avond hebben we toen gekanood. Na het kanoën gingen we naar het huisje en daarna kwamen er mensen naar ons huisje.

De tweede dag zijn we op de fiets naar een manege gereden toen hebben we paardgereden. Daarna zijn we verder gereden naar het zwembad en daar hebben we gezwommen en patat gegeten. Na dat konden we heel lang terugrijden naar het kamp. Ondertussen waren we ook nog naar de hunebedden geweest. Toen we weer aankwamen gingen we meteen door naar de supermarkt om eten te halen voor het avondeten en voor de nacht. Na het eten moeten we een boswandeling maken maar het was helemaal donker en mensen lieten je schrikken dus een soort van Halloween tocht door het bos. Na de tocht gingen we terug en kwamen er weer mensen naar ons huisje.

De derde dag moesten we vroeg opstaan want we moesten alles opruimen en alle spullen in pakken. Rond 9 uur moesten we onze sleutel inleveren en moesten we weg uit het huisje. Toen gingen we 5 verschillende dingen doen. Het eerste wat we moesten doen was over een balk lopen over een sloot. Het 2de was over banden over de sloot of plakjes over de sloot naar de overkant. Het 3de was kanoën maar dat ging niet zo goed, we waren er niet ingevallen maar we waren als laatste klaar. Het 4de was op een vlot. En het 5de was over een survivalbaan over het water. Daarna kragen we eten en gingen we terug naar de bus en naar huis.
Lynn B2G
 

Ons kamp startte toen we om kwart over negen bij het Marina park moesten verzamelen. Om kwart voor tien zaten Alle klassen die bij de eerste kamp helft hoorde in de bus en kon hij vertrekken. Toen we daar aan kwamen liep er een iemand van elk huisje naar de draai om de sleutel op te halen, daarna toen we in ons huisje waren konden we gaan versieren. Dan had je even tijd om bij te praten en om 4 uur gingen we onze spullen halen voor het avond eten, wat we om 5 uur gingen maken. De docenten kwamen bij ons kijken of alles er was in het huisje en proeven hoe het eten smaakten. Na ons eten moesten we warme kleren aan trekken want we gingen kanoën. Met nog andere klassen hebben we 3 uur ongeveer door een klein riviertje gekanood. Daarna hebben we gedoucht en toen nog even gepraat. De volgende dag werden we om half 8 wakker geklopt door een van de docenten. Die dag moesten we op de fiets naar de manege om te paardrijden. Vervolgens moesten we heel lang fietsen naar een zwembad, soms reden we verkeerd maar we waren aangekomen. In het zwembad hebben we met zen alle in het bubbelbad gezeten en patat gegeten tussendoor. Na 2 uur zwemmen zijn we naar de hunnebedden geweest en daarna weer een lange fietstocht naar het kamp gemaakt.
Toen we terugkwamen hebben we gegeten en ons klaargemaakt voor het griezelbos. We moesten om half 9 moesten het bos in, er waren allemaal enge docenten die verkleed waren als allemaal verschillende enge mensen. Dat duurde tot laat in de avond, daarna hebben we gedoucht en weer eventjes gezeten. Van 12 uur tot ongeveer 3 uur liepen er docenten rond om te kijken of je wel echt in je huisje was en sliep. De volgende ochtend werden we om 7 uur wakker gemaakt, moesten we onze tas in pakken en huisje helemaal schoonmaken. Om 11 uur gingen we nog een paar activiteiten doen op het park. Na die activiteiten moesten we naar de bus en terug naar huis.

Robin & Kate B2L

 

'S ochtends vroeg begon het avontuur bij de parkeerplaats Marina Park. We verzamelden daar en vertrokken al snel richting Drenthe. Het kamp werd georganiseerd in Gasselte. Wat het bijzondere was is dat het om de hoek bij mijn opa en oma was en de omgeving al goed kende. De busrit was gezellig, we zaten samen met de klas van Oktay. We kwamen na 2,5 uur aan op de accommodatie Roompot in Gasselternijveen. Ik zat het in het huisje met Jaïque, Bodhi, Just en Guus. We hadden een mooi nieuw huisje, het huisje was erg fijn. Nadat we zijn gearriveerd gingen we samen met onze klas boodschappen doen. We moesten namelijk zelf eten koken, onze kok Jaïque had iets heel lekkers gemaakt; pasta carbonada! We kregen de prijs voor het lekkerste eten! We hadden ook nog een avondprogramma; spooktocht. De spooktocht was grappig en soms een beetje griezelig. In de avond gingen we ook nog met z'n allen naar buiten. Het was een top kamp! Een ervaring om nooit te vergeten! 
Jens Bisselink B2K
 

Het kamp was erg leuk, dat vond ik vooral omdat het met de groep erg leuk was en de activiteiten ook leuk waren. Ik vond het zwemmen en de wandeling in het bos het leukst. De andere activiteiten waren ook leuk. Het zelf koken vond ik heel grappig. Ons huisje had de prijs gewonnen voor het beste eten van het kamp. Dat je ook soms vrije tijd had was ook heel fijn, dan kon je soms ook naar andere huisjes toe. Het kamp vloog helaas wel snel voorbij...
Just Huisman B2K
 

Het kamp was erg leuk. Ik vond het erg leuk om met veel verschillende mensen allemaal activiteiten te doen. Ik vond persoonlijk het zwemmen het leukste, maar de andere activiteiten waren ook erg leuk en gezellig. We moesten ook zelf koken. Als we klaar waren kwamen de docenten proeven en voor het eten van de eerste dag wonnen we de prijs voor het lekkerste eten! Na het koken gingen we het bos in voor een wandelling. Ik vond het niet zo eng, maar ik denk niet dat iedereen daar zo over dacht... Maar het was helaas alweer veel te snel tijd om weg te gaan. Na een lange rit waren we woensdagmiddag weer terug in Volendam. 
Guus Olgers B2K

 

We gingen met de bus op kamp en toen we aankwamen gingen we in het huis alles klaarmaken. Daarna gingen we nog effe tv kijken en gingen toen boodschappen doen. Wij hadden 18 euro, dus we konden best wel veel halen. We hadden aardappelen met hamburger en komkommer met dopertwen en als toetje Mona brownie. Toen gingen we naar huis en gingen wij eten koken. Het was supergezellig en het was erg leuk met de radio aan. Toen we gingen eten kwam onze mentor mevrouw van vlaanderen ons eten proeven en vond het erg lekker gelukkig. Daarna gingen we naar het spookbos en het was eigenlijk helemaal niet eng. Daarna gingen we naar het huisje en gingen we sowieso meteen slapen.  

De tweede dag ging ik om 5 uur van bed tv kijken en klaarmaken voor ochtend gewandeld en naar de draai gelopen om brood te halen. Daarna gingen we ontbijt eten en toen gingen we naar de draai en gingen we fietsen de hele dag. We gingen met de fiets naar de Hunnenbedden, maar dat hoefde van mij niet echt, want we gingen alleen een foto maken. Toen gingen we naar het zwembad en toen gingen we naar de manege en daarna naar huis. We kwamen aan om half 4 en toen gingen we weer boodschappen halen. We hadden pannenkoeken en alle drie een mona toetje. Dat was een grote fout, want het was veel te groot. Noa had in plaats van Vanille, Griesmeel gepakt, dat was zo vies. Dus ze at het niet op. Toen gingen we eten maken en gingen we nog eten. En toen naar vriendinnen en toen gingen we naar het meer om te kanoën en dat was in het donker en we zaten 5 keer vast en we zijn 1000 keer gebotst, maar gelukkig niet omgevallen. Toen gingen we terug naar onze huisjes en toen hebben we mijn verjaardag gevierd met vriendinnen en mensen van onze klas. Ik krag ook cadeautjes en toen kwamen om 24:00 de docenten binnen. Dus wij dachten dat ze kwamen om te zeggen dat we al op bed moesten liggen, maar ze kwamen om te zingen en ik krag chocola. Toen zijn we alweer sowieso al gaan slapen. En toen was het... 

We werden wakker en gingen een lunchpakket maken voor in de bus en we gingen ontbijt eten en toen inpakken. Toen we klaar waren, kwamen de docenten onze inventaris weer checken. En toen moesten we onze koffers naar een bepaald huisje brengen, zodat we voordat we weggingen nog even waterspelletjes konden doen. We hebben nog een stuk in een kano afgelegd een Waterparcours gedaan op een soort vlot gezeten en we zijn nog over planken gelopen in het water en ik viel bijna maar kon mezelf nog net vastpakken gelukkig. En daarna gingen we met de bus naar huis. 

Het was supergezellig en het was superleuk! 
Alicia Schilder B2K