Hoe gaat het DBC om met de corona besmettingen?

Hoe gaat het DBC om met de corona besmettingen?

Door recente wijzigingen lijkt het ons goed u op de hoogte te brengen hoe wij nu omgaan met besmettingen op school. Hierbij volgen we de richtlijnen voor het onderwijs die door de overheid zijn opgesteld. Mocht er een klasgenoot van uw kind positief getest worden, krijgt u een bericht van ons.

Als een leerling in de klas van uw kind positief getest is, zijn er twee mogelijkheden. Uw kind is wel of geen nauw contact van deze leerling. Nauw contact betekent dat uw kind langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter afstand van deze klasgenoot is geweest.

Bij geen nauw contact (ook wel overige contacten genoemd) hoeft uw kind niet in quarantaine en hoeft zich niet te laten testen.

Bij wel nauw contact zijn er twee mogelijkheden. Als uw kind beschermd is tegen corona hoeft uw kind niet in quarantaine. Als iemand in uw huishouden positief is getest blijft u altijd thuis.

Beschermd tegen corona:
Je bent voldoende beschermd tegen een (nieuwe) coronabesmetting als je volledig bent gevaccineerd of binnen de afgelopen 6 maanden (180 dagen) corona hebt gehad.

Als uw kind niet beschermd is tegen corona en wel een nauw contact, moet uw kind wel in quarantaine. Dit betekent:

Je gaat meteen thuis in quarantaine omdat je na het laatste contact met de persoon die corona heeft, nog ziek kunt worden. Door thuis te blijven is de kans klein dat je andere mensen besmet als blijkt dat je corona hebt.

Word je tijdens de quarantaine ernstig ziek en heb je medische hulp nodig? Bel dan direct jouw huisarts en zeg dat je in nauw contact bent geweest met iemand die corona heeft.
Laat je 5 dagen na het laatste contact met de persoon die corona heeft, testen bij de GGD. Dit is om te kijken of je uit quarantaine mag. Als de testuitslag negatief is, dan mag je stoppen met de quarantaine. Maak een testafspraak bij de GGD via 0800-2035.

Houd jouw gezondheid de komende 10 dagen extra goed in gaten.

Krijg je klachten die bij corona passen zoals:

  •  verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  •  hoesten
  •  benauwdheid of kortademigheid
  •  verhoging of koorts
  •  plotseling verlies van reuk en/of smaak

Maak dan meteen een testafspraak bij de GGD via 0800-2035. Het is belangrijk dat je je zo snel mogelijk laat testen.

Bekijk hier het volledige bericht.