Finaleticket Vakkanjers

Finaleticket Vakkanjers

Samantha, Ghislaine, Dian en Karlijn uit 3GT hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation

Het winnende team van het Don Bosco College uit Volendam bedacht en maakte een interactieve oefenwand geschikt voor meerdere sporten. De leerlingen Samantha, Ghislaine, Dian en Karlijn over hun idee: “Eerst waren we op het idee van een levend monopolie-spel gekomen, maar dat bleek veel te lastig! Toen kwamen we hierop, omdat we het leuk vonden om te sporten met muziek. Wij hebben bedacht dat er een bewegingssensor is. Als je binnen komt lopen, gaat het scherm automatisch aan. Als je je telefoon bij je hebt kun je je telefoon met het bord verbinden. Dan kun je Youtube filmpjes kijken zoals voetbaltrucs. Als je weg wilt gaan, ga je weer over de bewegingssensor heen en gaat het scherm automatisch uit. Zo kost het niet veel energie!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot evenement hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Gaan de DBC dames er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.