De eerste maanden op het DBC

De eerste maanden op het DBC

De brugklas leerlingen zijn nu gewend aan onze school. Het is belangrijk om uit te vinden hoe zij de afgelopen tijd hebben ervaren. Wij hebben de leerlingen gevraagd om  hun ervaringen op te schrijven aan de hand van een aantal vragen. Er zijn leuke reacties op de vragen binnengekomen. Wij hebben ze per vraag uitgelicht.

Hoe vind je de flexuren die je volgt?

Ik doe mee aan het flexuur Nederlands het is super goed geregeld mijn cijfers zijn ook omhoog gegaan.
Amy uit B1E

 

Ik heb laatst een flexuur wiskunde gevolgd en dat vond ik heel goed omdat ik daarna meer van wiskunde snapte en een hoger cijfer haalde voor mijn proefwerk.
Noa uit B1L

 

De flexuren op school vind ik een goed idee want als je iets niet snapt van een kern vak dan kan je je makkelijk inschrijven voor dat kern vak, en dan kan de docent je daarmee helpen.
Cas Haan B1F

 

Hoe was de Sinterklaasviering op school?

Wij hadden met de klas lootjes getrokken en cadeautjes gekocht voor elkaar, ik vond het een erg leuk idee en ik vind het ook heel leuk dat de docenten dat oke vinden als we dat vieren op school.
Madelyn Knelage B1H


De sinterklaas viering op school was heel gezellig. We gingen lootjes trekken en toen moesten we cadeautjes kopen voor degene die je had getrokken. Op de dag dat we het moesten geven stonden in het klaslokaal een paar tafels met een kleed en daar moest je je cadeau onder leggen. Onze mentor had pepernoten, chocola en nog veel meer andere dingen gehaald. We hadden ook fanta, cola en voor de kinderen die dat niet lustten was er ook sap. Op het einde moesten we natuurlijk ook alles opruimen en toen was het net alsof er niks gebeurd was.
Kyara Smit B1H


Sinterklaas viering hebben we surprises gedaan met onze mentor Mevrouw Smit.
Anouk Molenaar B1A
 

Heb je veel huiswerk of valt het mee?

Het huiswerk is goed en nooit te veel meestal ben je wel klaar in een half uur.
Jan Tuijp B1K

Soms krijgen we wel veel huiswerk op een dag maar ik zelf kan er opzich best wel goed mee omgaan en ik heb genoeg tijd om het allemaal te maken.
Madelyn Knelage B1H

Ik maak altijd mijn huiswerk zo snel mogelijk, omdat ik dan meestal nog andere dingen te doen heb. Ik vind huiswerk soms wel leuk om te maken, want dan kan ik er van leren. Ik vind leren soms wel leuk, want dan kan je weer dingen leren. Maar soms heb ik van die dagen dat ik er geen zin in heb.
Kim Teerhuis B1C

 

In de eerste klas krijg je nog niet zoveel huiswerk. Je krijgt alleen huiswerk als je iets niet in de les hebt afgekregen.
Nicki van Krimpen B1C

 

Heb je veel nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt in de afgelopen maanden?

De school is ook erg sociaal want je kan in de aula zitten met nieuwe mensen of oude bekenden, want de bovenbouw en de onderbouw hebben dezelfde grote pauze. Dus kan je iedereen leren kennen.
Jan Tuijp B1K

 

Nieuwe vrienden en vriendinnen zoeken is hier wel heel makkelijk. Er zijn veel mensen die ik ken en aardig vind.
Isa Kroon B1L

 

Ik heb sinds ik een nieuwe klas heb hier wel nieuw vriendinnen en vrienden gemaakt. De meeste kende ik al maar anderen niet en ik vond het leuk om anderen te leren kennen.
Noa B1L

 

Toen ik hier voor het eerst kwam vond ik het niet super leuk in de klas want al mijn vriendinnenzaten bij elkaar maar een week later ging het helemaal goed ik had veel nieuwe vriendinnen en vrienden in de klas.
Anouk Molenaar B1A

 

Hoe vind je de sfeer in de klas?

Ik vind mijn klas leuk en erg gezellig. Ik ben blij dat ik in deze klas zit.
Kim Teerhuis B1C

 

De klas waar ik nu is zit is een leuke gezellige klas maar ook wel een beetje druk.
Amy uit B1E

 

De nieuwe klas is leuk, want er waren veel vrienden die meegingen naar deze school. het is ook altijd gezellig op momenten als het mag.
DJ uit B1F

 

Als je een nieuwe klas krijgt is dat natuurlijk best spannend, maar ik kon heel snel met alle kinderen opschieten en we hebben het nu heel leuk.
Fem Kras B1G

 

Mijn klas is erg gezellig en ook heel aardig vanaf dag een wist ik gelijk dat het leuk ging worden.
Ilyes uit B1G

 

Je hebt ieder lesuur een andere docent, vind je dat leuk of juist niet?

Het afwisselen van de docent bevalt me wel omdat soms hebben ze een slechte bui en dan snel weer een andere het uur daarna.
Fiene Haverkort B1E

Ik vind het zelf wel leuk dat we bij elk lesuur een andere docent hebben want de ene docent is misschien net wat leuker dan de ander.
Madelyn Knelange B1H

Ik heb best wel veel docenten. Bij elk vak heb ik wel een andere docent, in het begin was het wel verwarrend maar later ga je er wel aan wennen.
Javiëndrix Rudolfina B1D

 

Hoe vind je de lessen en de nieuwe vakken die je nu hebt?

De nieuwe vakken op deze school vind ik leuk, omdat het er veel zijn en ook veel verschillende onderwerpen die je kan leren.
Kim Teerhuis B1C

 

Ik vind de meeste nieuwe vakken wel leuk sommige zijn wat minder maar niet alles is even leuk.
Kyara Smit B1H

 

De vakken wiskunde, frans, duits, nederlands, pao, biologie, aardrijkskunde heb ik nieuw ik vind het wel leuk dat ik een keer wat anders heb.
Isabelle uit B1M

 

Tijdens de pauzes zit je nu in de aula, is dat leuk?

De pauze is mijn favoriete moment van mijn school dag, gezellig me elkaar zitten in de aula.
Fiene Haverkort B1E

 

De pauzes zijn goed en niet te lang of te kort en iedereen is er er is genoeg plek en altijd gezellig. Als je geld hebt dan kan je ook nog iets halen qua eten of snoep dus je moet eigenlijk niks van huis meenemen.
Jan Tuijp B1K

 

De pauzes in de aula zijn goed geregeld, je heb bijna altijd een plekje en in de grote pauze is het wat drukker.
Lennon Smit B1K

 

De grote pauze is leuk je kan bijna alles doen pingpongen voetbaltafelen en zitten met je vrienden.
Amir Al-Rubaie B1A

 

Wil je zelf nog iets vertellen over het DBC?

Ik vind het zelf een hele prettige school en als je ergens hulp voor nodig hebt of als je ergens moeite mee hebt, dan word er veel hulp aangeboden door verschillende leerkrachten.
Madelyn Knelange B1H

Als ik aan Don Bosco college denk dan denk ik aan de leuke docenten en altijd is er wel iets te doen in de lessen je kan soms ook vooruit werken dat je je volgende uur minder hoeft te doen en dat is wel leuk. Maar overal is Don Bosco College wel een goede school om te studeren en te werken aan je opleiding.
Jan Tuijp B1K

Wat ik zelf graag nog wil vertellen is dat ik het heel erg naar mijn zin heb hier op het DBC. Ik heb veel vrienden, leuke docenten, en alles wat ik kon verwachten van een middelbare school. Ik heb geen spijt dat ik voor het Don Bosco College heb gekozen.
Isa Kroon B1L