4Strax voorlichtingsavonden

4Strax voorlichtingsavonden

Elk jaar organiseert 4strax goede voorlichtingsavonden waarbij er een heel groot aanbod opleidingen van HBO en WO te volgen zijn. Dit jaar vindt het fysiek plaats op dinsdagavond 14 maart en woensdagavond 15 maart 2023.

Leerlingen kunnen zich uiterlijk tot vrijdag 24 februari 2023 inschrijven. Op de volgende pagina staat het stappenplan hoe de inschrijving werkt. De inschrijving is voor de school niet gratis. Wij betalen een bijdrage per leerling per avond. Als de leerling zich inschrijft, verwachten we dus wel dat diegene aanwezig is. Na inschrijving krijgen de leerlingen een uitnodiging met alle gegevens van de voorlichting. Als ouder(s)/verzorger(s) bent u ook van harte uitgenodigd. Wel kan het zijn dat bij drukbezochte voorlichtingen de leerlingen voorrang krijgen, mochten er niet genoeg plaatsen zijn. Er wordt dan aan de ouder(s)/verzorger(s) gevraagd die ronde te wachten op de gang of een drankje/versnapering te nemen in de centrale hal.

De leerlingen mogen zich inschrijven voor één of beide avonden. Wij adviseren om van deze mogelijkheid gebruik te maken! Zeker nu in de afgelopen jaren minder (fysiek) georganiseerd werd betreft oriëntatie op de vervolgopleiding vanwege de coronapandemie. 4strax is een platform dat het grootschalig kan aanpakken, zodat veel universiteiten en hogescholen van o.a. Amsterdam, Delft, Leiden en Wageningen hierbij aanschuiven.
 

Instructie inschrijven 4strax Voorlichtingsavonden WO en HBO

Waar: Wibauthuis. Wibautstraat 3B, 1091 GH in Amsterdam
Wanneer: Dinsdagavond 14 maart 2023 - Aarde en Milieu - Exact en Informatica - Gezondheid - Techniek en Defensie
                 Woensdagavond 15 maart 2023 - Economie en Bedrijf - Gedrag en Maatschappij - Onderwijs en Opvoeding - Taal en Communicatie - Kunst en Cultuur en Recht en Bestuur

Waar gaat het om?
Twee studievoorlichtingsavonden. Er zijn veel universiteiten en hogescholen uit o.a. Amsterdam, Delft, Leiden en Wageningen vertegenwoordigd.

Is dit belangrijk?
Ja. Het is in je eigen belang dat jij na het behalen van je diploma de juiste studiekeuze maakt. Die keuze moet je voorbereiden door o.a. voorlichtingsavonden te bezoeken. Je moet daar op tijd mee beginnen.

Wat zijn de voorwaarden?
Je kan je in my4strax inschrijven voor maximaal 4 voorlichtingen per avond. Alleen de voorlichting voor de ouders mag als 5e keuze worden opgegeven. Na het vastleggen van je keuze(s) ontvang je van ons een e-mail waarin de door jou gewenste voorlichtingen staan. Bij te weinig inschrijvingen is het mogelijk dat een bepaalde voorlichting niet doorgaat. Een week van tevoren ontvang je de uitnodigingen met alle gegevens over plaats en tijd. Neem niet meer dan één ouder mee. Noteer beide data in je agenda. Kans bestaat dat bepaalde voorlichtingen toch op de andere avond gepland moeten worden. Op de site geef je je keuzes in volgorde van voorkeur aan, zodat we, als het echt niet anders kan, jouw laatste keuze kunnen laten vallen.

Deze avonden kunnen niet plaatsvinden zonder de financiële en organisatorische medewerking van de Amsterdamse instellingen voor hoger onderwijs: HvA, Inholland, UvA en VU. Door je in te schrijven voor de voorlichtingsavonden geef je hen toestemming jou een eenmalige mailing te sturen.

Waar vind ik informatie over het aanbod aan studievoorlichtingen? Hoe moet ik mij inschrijven?
Via het decanaat zijn jouw klas, voor- en achternaam al bekend bij de organisatie 4strax.

1. Ga naar www.4strax.nl, hier vind je nog meer informatie over de voorlichtingsavonden.
2. Klik op het tegeltje my4strax rechtsonder.
3. Klik op: Registreren leerling. Kies bij elk veld de informatie die voor jou geldt.
4. Klik op: Ga verder. Vul nu je e-mailadres in én ter verificatie nog een keer!
5. Klik op: Opslaan. Je bent nu toegelaten tot my4strax.
6. Via het instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je de studiegids kunt vinden en je voorkeuren kunt invoeren.
7. Het doorgeven van je keuzes kan tot en met vrijdag 24 februari aanstaande.

Heb je nog een vraag of kom je er niet uit?

Gonnie Zegers, decaan Don Bosco College
gzegers@donboscocollege.com of 0299-399299