2e plaats regiofinale Olympic Moves Handbal

2e plaats regiofinale Olympic Moves Handbal

Na een afwezigheid van 3 jaar kon het Don Bosco College eindelijk weer meedoen aan Olympic Moves: de grootste scholensportcompetitie van Nederland. Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven.  

 

Uit de 1e en 2e deden 10 enthousiaste leerlingen mee. Er werd zelfs fanatiek vóór schooltijd getraind en er werden ook strategieën besproken want het doel was het behalen van de finale! Afgelopen vrijdag 14 april was het zover en vertrokken we om 7.15 van school. Meneer Braan reed in de grote E-sports bus de meiden naar bestemming en daar kwamen we tegelijk aan met meegereisde ouders.  

 

Mevrouw de Boer wist wat meer te vertellen over teams waarmee wij in de poule zaten. Sommige scholen leveren namelijk vaak goeie teams. Het Don Bosco College hoort daar ook bij, dus bang werden de meiden niet. We hebben zelfs veel talent in de ploeg en gingen uit van onze eigen krachten! 

 

De eerste 2 wedstrijden wonnen we met grote getallen, de tegenstanders kwamen maar moeilijk door onze sterkte verdediging heen. De derde poulewedstrijd zou een spannende worden, namelijk tegen het Regius College uit Schagen, en zou bepalen wie er 1e en 2e in de poule werd. De meiden maakten er een spannende wedstrijd van; ze waren heel erg gewaagd aan elkaar. Ons team kreeg zelfs nog een 2min tijdstraf maar ze bleven strijden en wisten toen zelfs te scoren. In de laatste paar seconden maakten ze de 10-9 en wonnen daarmee de wedstrijd! We eindigden 1e in de poule en stonden daarmee in de halve finale! Daar moesten we tegen de nummer 2 van de andere poule.  Die wedstrijd waren wij sterker. Ze speelden goed samen en de wedstrijd eindigde in een 10-2 in het voordeel van het DBC. Daarmee stonden we in de finale! De meiden waren super blij, maar lang konden we daar niet van genieten want: meteen door naar de finale.  
 

In die laatste wedstrijd ging het helaas mis, we kregen al snel drie penalty’s tegen en stonden 7-4 achter maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Ze hebben gestreden tot het einde maar het lukte niet meer die achterstand om te zetten. De meiden baalden enorm dat ze niet gewonnen hadden, maar als snel keken zij terug op een leuke en gezellige dag!  

 

Wij als coaches zijn natuurlijk buitengewoon trots op het feit dat ze in de finale stonden en kijken terug op een hele leuke en sportieve schooldag. Op naar volgend jaar! 
 
Meneer Braan, Mevrouw Buijs en Mevrouw de Boer