Over onze school / Huisvesting en faciliteiten / Schoolmediatheek

SchoolmediatheekDe school beschikt over een eigen mediatheek met een uitgebreide collectie naslagwerken, studieboeken en boeken voor Nederlands, andere moderne talen, CD-ROM’s en DVD’s.

De leerlingen en de docenten kunnen er terecht voor:
• het boekenbestand dat voortdurend wordt vernieuwd en uitgebreid;
• CD-ROM’s en DVD’s met (vak)informatie (ter plekke te bekijken);
• het uitprinten van informatie (in kleur).

Tijdens openingsuren worden de leerlingen geholpen door mevrouw E. Molenaar en een aantal vrijwilligers o.l.v. de heer K. Bond. De mediatheek is elke werkdag open vanaf 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag sluit de mediatheek om 15.45.

Alle bibliotheekboeken zijn ingevoerd in de computer. Wil je informatie over een boek (titel, schrijver, thema, druk enz.), dan kun die informatie vinden met behulp van de Aura Library App (gratis te downloaden in de Appstore). Ook online kun je informatie over boeken opvragen en wel via deze link.

Belangrijk: Boeken worden alleen verstrekt op vertoon van je eigen schoolpas. De uitleen gebeurt door middel van de streepjescodes op de schoolpas en de boeken. De schoolpas krijg je aan het begin van het schooljaar. Het is beslist niet toegestaan om boeken door te geven aan andere leerlingen! Je brengt jezelf hiermee in de problemen. De boeken kunnen zonder kosten 3 weken worden geleend. Bij te laat terugbrengen bedraagt de boete € 0,10 per dag. Na 3 weken ‘te laat’ krijgen de ouders/leerling een boetebrief.