Over ons onderwijs / Buitenles-activiteiten / Toppers uit het programma

Toppers uit het programma



De Introductiedag is voor nieuwe leerlingeneen belangrijk moment. Alle nieuwe jongens en meisjes op school maken nader kennis met het Don Bosco College, met docenten én met elkaar. Deze introductiedag vindt plaats vóór de zomervakantie.

In het tweede leerjaar zijn er onder andere het Schoolkamp, een meerdaags uitstapje naar een aantrekkelijke locatie en de Schrijversdag, die helemaal in het teken staat van literatuur en bekende en onbekende Nederlandse dichters en auteurs.

Een Amsterdam Excursie is onderdeel van de buitenlesactiviteiten in het derde leerjaar. De leerlingen ontdekken onder begeleiding de hoofdstad en bezoeken een of meer culturele ‘spots’, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, het Stedelijk Museum en/of een theatervoorstelling, bijvoorbeeld in Carré of de Stadsschouwburg. Ook vindt er in VMBO 3 een driedaagse excursie plaats: leerlingen kunnen kiezen uit Londen, Parijs of de Ardennen.

In het vierde leerjaar zijn er onder andere een werkweek in Londen en de Wetenschapsmomenten. Die momenten zijn gewijd aan –met name- exacte wetenschappen, hun belang voor samenleving en economie en de toekomstige mogelijkheden om in de wetenschap werkzaam te zijn.

Een Economiedag maakt deel uit van het programma in het vijfde leerjaar, evenals een kennismakingsbezoek aan de Universiteit van Amsterdam.

In het zesde leerjaar is het Mainports-project een highlight. Dit project draait om de belangrijkste economische centra van ons land, zoals de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol.